اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

خیر کثیر در ناملایمات پنهان است | صبر و عقلانیت در زندگی زناشویی راه‌گشاست

  • کد خبر: ۳۳۵۲۹۳
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
خیر کثیر در ناملایمات پنهان است | صبر و عقلانیت در زندگی زناشویی راه‌گشاست
استاد حوزه و مشاور خانواده با اشاره به آیه شریفه «وَ عاشِروهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»، اظهار داشت: بسیاری از ناملایمات زندگی، در دل خود برکات فراوانی دارند که تنها با صبر، حسن خلق و عقلانیت می‌توان به آن‌ها دست یافت.

به گزارش شهرآرانیوز، در دنیای پرشتاب و پرچالش امروز که روابط انسانی، به‌ویژه در خانواده‌ها، بیش از پیش در معرض آسیب‌های روحی و رفتاری قرار گرفته‌اند، بازگشت به اصول عقلانی و دینی می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد. در همین راستا و هم‌زمان با فرارسیدن سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظی‌موسوی، استاد حوزه و مشاور خانواده در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با تأکید بر ضرورت حسن معاشرت در زندگی مشترک، از اهمیت تناسب در رفتار، گفتار و منش میان همسران سخن گفت.

وی با تأکید بر اهمیت رفتار شایسته و متعادل با همسران، گفت: آیه شریفه «وَ عاشِروهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» ناظر بر این نکته اساسی است که زندگی مشترک باید بر پایه حسن معاشرت و رفتاری نیکو، معقول و عقل‌محور استوار باشد. مردان باید با همسران خود با انصاف، عقلانیت و درک متقابل رفتار کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین واعظی‌موسوی افزود: هرگاه در رفتار، گفتار، منش و روش افراد تناسب وجود داشته باشد، آن منش به یک روش نیکو و زیبا تبدیل می‌شود؛ همان چیزی که در قرآن از آن به «معروف» تعبیر شده است. وقتی انسان در زندگی خانوادگی خود تناسب را رعایت کند، این رفتار نه‌تنها مقبول می‌شود، بلکه در نظر همگان پسندیده و زیبا جلوه می‌کند.

این مشاور خانواده با تشبیهی تأمل‌برانگیز، گفت: اگر بخواهیم عدم تناسب را به‌طور محسوس درک کنیم، می‌توانیم به کاریکاتور‌ها نگاه کنیم. چرا کاریکاتور خنده‌دار است؟ چون تناسب در آن رعایت نشده. ممکن است سر یک شخصیت به صورت اغراق‌آمیز بزرگ باشد، اما بدن او بسیار کوچک طراحی شده باشد. این به‌هم‌خوردگی تناسب، موجب خنده می‌شود. به همین ترتیب، وقتی در رفتار ما با همسر یا خانواده‌مان تناسب نباشد، نه‌تنها زیبا نیست، بلکه گاهی اوقات باعث سوءتفاهم و ناراحتی می‌شود.

وی با اشاره به یکی از شبهات رایج در ذهن برخی افراد ادامه داد: ممکن است کسی بگوید تو می‌گویی با همسرم خوش‌رفتاری کنم، با عقلانیت رفتار کنم، اما من همسرم را دوست ندارم! در پاسخ به چنین دیدگاهی باید به قرآن مراجعه کرد.

این کارشناس دینی اضافه کرد: خداوند در آیه‌ای می‌فرماید: «فَإِن کَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَیَجْعَلَ اللَّهُ فِیهِ خَیْرًا کَثِیرًا». یعنی اگر از همسرانتان خوشتان نمی‌آید، چه‌بسا چیزی را ناخوشایند بدانید، در حالی‌که خداوند در آن خیر فراوانی قرار داده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین واعظی‌موسوی در تبیین این بخش از سخنان خود گفت: در زندگی، موارد زیادی وجود دارد که ممکن است ما از آن خوشمان نیاید، اما مجبور به پذیرش آن هستیم و در نهایت به خیر آن پی می‌بریم. برای مثال، آیا کسی دوست دارد شب تا صبح بیدار بماند و درس بخواند؟ شاید نه. آیا روزه‌داری در ماه مبارک رمضان برای جسم آسان است؟ خیر، اما به‌رغم سختی آن، می‌دانیم که روزه فایده‌های بی‌شمار جسمی و روحی دارد. همین‌طور ممکن است در روابط زناشویی نیز مواردی وجود داشته باشد که در ظاهر مطلوب نباشد، اما صبر و رفتار درست در آن، منجر به خیر کثیر شود.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: خیر کثیر یعنی برکات پنهانی که ممکن است در ابتدا از دید ما مخفی بماند، اما در درازمدت اثرات عمیق و ماندگاری بر زندگی‌مان بگذارد؛ بنابراین توصیه قرآن، توصیه‌ای عمیق و حکیمانه است: حتی در ناملایمات، با رفتار نیکو و عاقلانه، زمینه‌ساز خیر و برکت در زندگی باشید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->